Sempergreen sedumcassette (45 x 50 cm)

SKU
SE-102
Deze sedumcassette leg je zo kant en klaar op je dak. Geniet direct een mooi groen resultaat! De sedumtray is makkelijk zelf te plaatsen.
€ 13,99per st
Op voorraad
Levertijd 2 - 5 werkdagen

Maak van je dak eenvoudig een groen dak. Deze sedumcassette leg je kant en klaar op je dak. Je kunt dit eenvoudig zelf doen. Geniet direct van een groen resultaat.

De sedumcassette kant en klaar

In de steden is het moeilijk om een groene omgeving te creëren. Je hoeft hier geen jaren op te wachten, dankzij deze sedumcassette. In de Kant & Klaar cassette zit reeds speciale grond met 10 tot 12 verschillende sedum planten.

 

Het lichte gewicht en handige afmeting maken het mogelijk om de sedumcassette zelf te plaatsen op je garage, carport, uitbouw, tuinhuisje en dergelijk. De sedum cassettes kun je eenvoudig aan elkaar klikken. De cassettes zijn bij levering voor minimaal 95% begroeid.

De voordelen van deze sedum cassette

 • Kant en klare sedumtray welke is voorzien van substraat, opgevuld met puimsteen voor drainage en opslag van regenwater
 • Je kunt de sedumtray eenvoudig zelf plaatsen op je dak
 • Je hebt weinig onderhoud aan de sedumcassettes
 • Eenvoudig op maat te maken
 • Geschikt voor platte en licht hellende daken 

De technische eigenschappen van deze sedum cassette

 • Afmeting: 45x49,5x9 cm (lengte x breedte x hoogte)
 • Er gaan 4,5 cassettes in 1 m2
 • Gewicht droog: ca. 53 kg/m2
 • Gewicht volledig verzadigd: ca. 80 kg/m2
 • 10 tot 12 verschillende sedumplantjes per cassette
 • Minimale bestelhoeveelheid is 18 stuks, wat gelijk staat aan 4 vierkante meter

Bemesting en onderhoud van de sedum cassette

Bij voorkeur licht bemesten in het voorjaar (april-mei) met een langzaam vrijkomende meststof welke geschikt is voor sedum daken. In het najaar kan de sedum geknipt/gesnoeid worden.

 

De toplaag van het dakbedekkingssysteem dient wortelgroeibestendig te zijn, indien niet het geval is dient een damp-open wortelwerend doek toegepast te worden.

Tips voor het plaatsen

Kom je niet helemaal uit met het formaat van de sedumcassettes op je dak? Dan kun je de sedumcassettes zelf op maat maken. Je kunt de sedumcassettes met een zaag op maat zagen. Leg dan de open kant van de sedumcassette tegen een andere sedumcassette aan.

 

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een rand van grind rondom de sedumcassettes te leggen. Zo kun je de overige ruimte netjes opvullen. Bestel dan direct een bolrooster mee, zodat er geen grind in de afvoerpijp van het dak terecht komt.

Extra benodigdheden

Het is aan te raden om onder de sedumtray's 300 grams beschermdoek of anti-worteldoek te plaatsen. Hierdoor heb je minder kans op een lekkage. Je kunt het doek bestellen per m2. Geef bij het tabblad 'Extra opties' (onder de foto's) bij het product aan hoeveel m2 je wilt bestellen en bestel het eenvoudig mee met de sedumtray's.

Eenheid st
WhatsApp Chat WhatsApp Chat